VERSTANDEN…?

Zo dus uw wil een bijstand uitkering…Ja ja..is even zien. Voor we verder gaan krijgt uw vast ons welkoms pakket, het lijkt een grote stapel maar het valt wel mee u heeft immers toch tijd voldoende om dit in te vullen (klein ambtelijk grapje) Binnen acht weken laten wij uw weten of uw gemeenschap centjes van ons krijgt voor de eerste levensbehoefte….Mijn collega’s en ik reiken uw de hand en daarom neem ik snel wat vragen met uw door uit de lijst, dan hebben wij alvast een beeld wat ons te doen staat. Heeft uw een auto? Woont uw nog in een huis? Eet uw nog schijf van vijf iedere dag? Omschrijven uw buren uw als lui? Staat uw banksaldo positief? Gaat uw weleens een dagje leuk uit?

Kijk wij doen aan maatwerk, daarom ga ik jou nu ook met je aanspreken om dit wij gevoel extra te onderstrepen snap nou het is in jou belang daarom willen we precies weten wat je eet en hoeveel , met wie je seks hebt en of samenwoont en bij je over de vloer komt in jou sociale huur woning. En vul de vragen maar eerlijk in hoor want wij moeten dat echt weten desnoods gaan we stalken. Even een of record tip van mij (ambtelijke knipoog), hoe slechter het met jou gaat des te eerder kunnen wij je re-integreren. Wij hebben een geweldig netwerk met een aanbod van fantastische functies en een effectief boetestelsel om van jou snel een ideale vrijwillige integratie kandidaat te maken.

Werk is de enige uitweg nu voor jou, onbetaald werk, jij moet ons werkenden laten zien dat je echt wil. Dacht je dat ik hier voor me lol iedere dag uit zit te leggen aan figuren als jij hoe het werkt(grappige woordspeling; wederom ambtenaren lol). Vanaf nu pak je alle functies aan die wij je bieden "vrijwillig"Je gaat slijmen likken klikken, je houd je bek als een vaste contracter je afzeikt en doet wat je opgedragen word en als je blaren beginnen te bloeden pleistertje erop en doorgaan, de eerste 10 paracetamolletjes kun je declareren bij de bijzondere bijstand indien je werkzaamheden tot pijn lijden, voor rugklachten is dat zelfs 15 stuks 500 milligram, nederig zul je zijn buigen en dankbaar groeten als de directie met de handen op de rug een Duitse schlager fluitend komt kijken op je werkplek…Verstanden?