Goed nieuws aparte opvang gay-vluchteling?

Koos Schnöink 25 feb 2016

Eigenlijk niet echt goed nieuws. Aparte opvang voor de gay-vluchteling.
De vluchtelingen komen hierheen om dat ze bij ons veilig zijn en omdat we geen onderscheid maken tussen ras, geloof en seksuele geaardheid. Dat staat in de grondwet en ik weet dat ook bij ons zich niet iedereen er aan houd Nu moeten de gay-vluchtelingen weer vluchten. De mede-vluchtelingen vernederen, verkrachten, ja dat lees je goed, anti gay maar wel verkrachten…, mishandelen en zo kunnen we nog wel doorgaan. De mishandelaars moeten uit de groep gehaald worden, apart geplaatst en mee gedeeld dat ze bij ons niet welkom zijn. Onze regels, ons land. Iedereen die echt moet vluchten en niet veilig is voor zijn leven is toch dankbaar om opgenomen te worden, past zich toch aan de normen en waarden (wetten) van het gastland, misschien wel hun nieuwe thuis en vaderland! Maar nee! Dus deze groep heeft hier niets te zoeken en daar moeten we duidelijk in zijn. Helaas is het COA een zwakke organisatie die niet luistert.
Ik ben opgegroeid in een tijd dat alles nog stiekem was. Dat is echt nog niet zo lang geleden. In eind jaren ´70 van de vorige eeuw was dat nog zo, alles achter gesloten deuren en de gordijnen dicht. Gelukkig kwam er een tijd dat het in ons land met rasse schreden vooruit ging. Nederland het eerste land ter wereld met een huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.(heb een pest aan het woord homohuwelijk) O wat stonden we trots te zwaaien met de regenboogvlag! Maar aan alle blijdschap komt een eind. Tegenwoordig moet je oppassen dat de niet te gay bent. Het hand in hand lopen, laat staan elkaar een zoen geven op straat kun je wel eens duur komen te staan.
De potenrammers van mijn tijd hebben plaats gemaakt voor, meestal, jongelui van de derde generatie geboren uit onze medelanders met een ander geloof dan protestant of katholiekVoor mij maakt het geen bal uit waarin je geloofd. De tijd van mijn jeugd dat mijn ouders ons leerden van: “Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen”, is al lag passé. Helaas hebben we de fout gemaakt de generatie jeugd niet op te voeden door ze te leren dat iedereen gelijk is en dat er nooit een kerk of moskee tussen onze normen en waarden mag komen staan. Gaan we deze fout nu dus weer maken? Gay-vluchtelingen apart zetten omdat ze apart zijn? De pestkoppen, dat is wel een zwakke uitdrukking voor die klootzakken, hand boven het hoofd houden door ze te laten zitten? Kom op minister van justitie Ard van der Steur,luister naar de burgers!