#prayforparis

Lief wit A4-tje,

Ik moet even wat van mijn hart. Gisteravond hoorde ik plots op het nieuws voorbij komen, een aanslag in Parijs. 30 doden en nog meer gewonden. Verschrikkelijk echt waar. Vanochtend werd ik wakker met het nieuws meerdere aanslagen in Parijs. 127 doden en nog veel meer gewonden. Ik vind het verschrikkelijk echt waar! En eerlijk de steunbetuigingen op Instagram en Facebook vind ik een mooi gebaar. Want misschien kennen wij de doden en gewonde niet, maar een ander steunen doe je met en voor elkaar.

Na het lezen van het nieuws, en het constant update van het nieuws, ging het op social media van kwaad tot erger. Wat begon met #prayforparis. Is er nu een Facebook pagina met Sluit de grenzen, en mensen zijn tegen de Sinterklaas intocht. Waarom gaat die nog door na gister? Waarom zou die niet doorgaan? Ik snap het niet? Is het angst, wat mensen leid naar zulke nare opmerkingen en opvattingen? Ik snap het niet. Ik snap het gewoon echt niet. Het doet me zeer dat mensen zulke opmerkingen maken na wat er gister is gebeurd.

Ik wens een ieder sterkte daar in Parijs met het verdriet, de pijn, de onmacht, het verlies van een dierbare, steun elkaar en wees er voor elkaar. Eerlijk waar ik vind #prayforparis een prachtig gebaar, dit geeft steun voor een ieder in Parijs!

Liefs,
Ik.