Open brief aan de Schijnheilige Partij (SP)

Geachte heer de Kleijn,

Ik schrijf u deze brief naar aanleiding van uw aangevraagde debat in de Rotterdamse gemeenteraad inzake het werkbezoek van de burgemeester van Rotterdam aan Saoedi-Arabië. U geeft hierbij aan dat Saoedi-Arabië IS financiert en het derhalve ongepast is dat een Nederlandse burgemeester op bezoek gaat in het kader van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saoedi-Arabië. Dat u meegaat in de mediahype van het ‘moslimpje pesten’ vergeef ik u meteen. Wat ik u helaas niet kan vergeven is dat u als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk de mensen onjuiste informatie verschaft.

De oorlog in Syrië is allemaal begonnen toen president Assad een vreedzame demonstratie hardhandig de kop heeft ingedrukt met talloze doden tot gevolg. Naar aanleiding van deze gebeurtenis is een groepje mensen (waaronder vertrouwelingen van Assad) opgestaan om hier tegenop te treden, de zogeheten rebellen. Deze rebellen werden gefinancierd door Amerika en inderdaad Saoedi-Arabië. Door onenigheid binnen de rebellen is er nog een groep ontstaan, vandaag de dag bekend als IS. IS wordt momenteel door niemand gefinancierd of zijn uiteindelijk indirect gefinancierd door Amerika en Saoedi-Arabië toen er nog geen sprake was van een terroristische organisatie, wat u wilt. Gaan we nu ook alle handelsbetrekkingen met Amerika stop zetten? Ik krijg namelijk een beetje de indruk dat u voor de verkeerde partij werkt als u dat niet wilt. Hoe kunt u in hemelsnaam de heer Aboutaleb op deze manier in een kwaad daglicht stellen terwijl hij zo’n beetje de enige burgemeester in Nederland was die zich keihard heeft uitgesproken over IS.

Wellicht kunt u de volgende keer eerst uw eigen straatje schoonvegen voordat u anderen beticht van ongewenste activiteiten. Wat u waarschijnlijk niet weet is dat uw partijleider Emile Roemer, samen met partijsecretaris Hans van Heijningen, op werkbezoek is geweest in Brazilië. Een land waar de mensenrechten continu worden geschonden waaronder door geweld en discriminatie tegen vrouwen, kinderarbeid, mensenhandel en executies door de politie. De lijst is nog veel langer, maar de boodschap is wel duidelijk denk ik. Gaat u ook een debat aanvragen binnen de SP hierover? Zou ik wel doen als ik u was want anders komt uw geloofwaardigheid in het geding. Maar zelfs dat hoeft voor u geen probleem te zijn want u kunt nog altijd terecht bij de PVV. Of was dit al een open sollicitatie voor de PVV?

Met vriendelijke groet,

Mo van Dijk