FIETSTERRORISME

In 2004 kwam Theo van Gogh om het leven door een terroristische daad. In de afgelopen 11 jaar verder niemand. In deze periode kwamen er circa 2,000 fietsers om. Elke dag hebben 200 fietsers medische behandeling nodig.

Volgens minister-president Rutte zijn we in oorlog. Wees waakzaam en alert. De suïcidale fietsterrorist is vooral in het donker actief, draagt zwarte kleding en heeft zowel zijn voor- als achterlicht gedimd, al dan niet onder invloed van genotsmiddelen. Eveneens bestaat de mogelijkheid dat verkeerslichten worden genegeerd.

Gematigde vormen treft u ook in het daglicht en kunt u wellicht ook horen, daar de fietser eventueel gebruik maakt van de bel. Deze stroming interpreteert de verkeersregels dermate anders dan de geradicaliseerde stroming dat u deze wachtend kunt aantreffen voor een verkeerslicht. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat er rekening wordt gehouden met andere weggebruikers.

Het conflict is anno 2015 nog altijd niet onder controle. Binnen de strijdmachten zijn er diverse visies aanwezig. Zo heeft de gemeente Amsterdam een kalifaat uitgeroepen waar radicalen naar toe worden gedeporteerd. Onafhankelijke journalisten hebben de locatie van het kalifaat nog altijd niet gevonden en de gemeente weigert verdere toelichting. Andere gemeentes reguleren de stromen onder andere door te controleren op werkende lichtvoorziening op de voertuigen.

Geert Wilders vindt dat er naar het volk geluisterd moet worden en pleit ervoor de fietspaden te sluiten. Volgens Alexander Pechtold is dit een schijnoplossing: “de fietsers zullen er voor kiezen om gebruik te maken van de autoweg of de stoep”. Jesse Klaver is van mening dat de automobilist debet is aan het compleet geëscaleerde conflict en is er voorstander van om juist de fietsers ruim baan te geven. Hij is teleurgesteld: “de autolobby doet weer alsof het allemaal aan de fietsers ligt, maar we moeten voorzichtig zijn dat we niet meegaan in deze oorlogsretoriek”.