Het schaamrood op je 40 plus kaken krijgen

Nathalievsfm 26 aug 2015

Verward noem ik ze. Een andere benaming schiet mij niet zo snel te binnen.
Het groepje 40-plussers dat –zo genoemd- aan zijn tweede jeugd is begonnen. De tweede jeugd generatie dus. Voor die gene bij wie er nog geen lampje gaat branden: een tweede jeugd generatiefiguur heeft de afgelopen 40 jaar onder een zwaar deprimerende steen geleefd, hoogstwaarschijnlijk een saaie kut jeugd gehad en een even -zo dan niet erger- saaie kut baan. Enfin, beeldt het woord saai in, vermenigvuldig dat met twee en visualiseer daarbij een heel duf-dramaqueen-karnemelkmuil. Plotseling breekt er een wijzer af in de biologische klok of ontdekken zij de tv-zender MTV, waardoor zij spontaan 180 graden zijn gedraaid.

Als 40-minner kan je hier enigszins begrip voor opbrengen. Wij mogen niet vergeten dat de 40-plussers van nú ooit de patatgeneratie was. Dus dat er uiteindelijk een aantal in de toekomst zijn ontspoord is een causaal verband. Dat zij nu alsnog besluiten de genoten achterstand in te halen, dat kan je die arme stakkers toch niet ontnemen?
Jawel dat kan wel.
Sterker nog, dat moet.

Waarom zijn we zo gefocust op ‘jong’ blijven!? Part of the deal. Je wordt geboren, je wordt oud en je gaat dood. Simpel. Schei toch eens uit jezelf wijs te maken, dat wat je doet, doodnormaal is. Dat is het namelijk totaal, ik herhaal in capslock, TOTAAL NIET! Je moet er toch niet aan denken dat je barkeeper bent en er staat ’s nachts om 3:45u een pré-overgangsdoos tegen je scheenbeen op te ketsen voor een gratis shotje. Ik moet er niet aan denken dat ik met mijn bezopen kop staat te kotsen op de wc in de kroeg en ik voel in eens een paar dansende spataderen tegen mijn rug die schreeuwt dat ik als tatta, tantoe goed bezig ben.

Of ik voortaan alle 40-plussers ontwijk in de kroeg? Zeker niet, in tegendeel. De 40-plusser zie ik graag in mijn stamkroeg, daar doe ik graag een drankje mee. Nee, de tweede jeugd generatiemember- en die weet verdomd goed waar die uithangt- die hoeft bij mij niet aan te komen met het verzoek of ik een selfie met hun wil maken terwijl we een flesje Flügel tussen de tanden houden. Oh, alvast antwoord op de vraag van de critici: of het nodig is dat ik hier zo over los ga? Ja. Deze tatta is tantoe goed bezig.