Koningsdag of Alcoholdag?

Ik ging vandaag met mijn vrouw en zwager naar het prachtige Amsterdam. We parkeerden de auto op loopafstand van het CS en liepen richting het Westerpark.

Op zo’n dag loop ik als man toch ff anders naast mn vrouw en ik denk mn zwager ook. Een beetje paraat, niet gespannen maar ook niet helemaal ontspannen. Je loopt als een soort persoonsbeveiliger die elk biertje, elleboogstoot, stamp op de nieuwe patta’s op/van je vrouw zou opvangen.

Ik vind het op zo’n dag ook leuk om mensen te bekijken. En één ding viel me in het bijzonder op na 31 jaar Koninginne-/Koningsdag vieren (yep traag van begrip). De meeste mensen willen op zo’n dag lekker ontladen met de meest rare middelen. Lachgas, helium, wiet, xtc, coco en de grootste favoriet ! Alcohol. Jazeker mijn lieve FB vrienden, flessen rode en witte wijn, sixpacks, champagne.

Mensen zuipen er op los alsof morgen de laatste dag is en het jaar daarvoor helemaal kut was…..wegzuipe die handel en morgen is een nieuwe dag…..of doe maar die dag daarna want morgen heb ik een kater.

Mensen wat doen jullie jezelf toch aan?! Een groepje meiden die zoveel gezopen hebben dat ze letterlijk in hun broek schijten? Een man en een vrouw die op een boot door de grachten van Amsterdam wat erotische standjes laat zien. Gaan we zo met elkaar om, sinds wanneer noemt men dit feesten?

Behandel je lichaam als een tempel, geniet met mate, denk aan je medemens want je hebt jezelf niet onder controle als je dronken of onder invloed van drugs bent. Wil je ontladen? Praat. Wil je vechten? Ga op kickbox.
Wees geen struisvogel en maak er elke dag een gezellige dag van peeps en dat kan ook zonder die shit!