Redactie Metro Sport 13 jan 2024

PSV hervat competitie met zege op Excelsior en evenaart record

PSV is het nieuwe jaar overtuigend begonnen. De koploper versloeg zaterdag in eigen stadion Excelsior met 3-1. Voor PSV betekende het in de competitie de zeventiende achtereenvolgende zege. Dat is een evenaring van het record uit het seizoen 1987/1988.

Luuk de Jong maakte in de eerste helft de doelpunten. De spits kreeg de bal in de 13e minuut voor zijn voeten, nadat keeper Stijn van Gassel redde na een kopbal van André Ramalho uit een hoekschop. Enkele minuten later was het weer raak. Dit keer scoorde De Jong, na een voorzet van Sergiño Dest, met zijn hoofd. Een doelpunt van Guus Til, ook nog voor rust, werd afgekeurd om buitenspel.

De Jong zorgde in de tweede helft van dichtbij ook voor de 3-0 en steeg op de ranglijst van topscorers aller tijden in de Eredivisie naar de tiende plaats. Invaller Derensili Sanches Fernandes deed in de slotfase iets terug namens Excelsior, dat daarna nog een grote kans kreeg en een doelpunt zag worden afgekeurd.