Redactie Metro
Redactie Metro Sport 9 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Waterpolosters eenvoudig naar halve finale EK in eigen land

De Nederlandse waterpolosters hebben zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Eindhoven. De regerend wereldkampioen was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion veel te sterk voor Groot-Brittannië: 25-6. De periodestanden waren 7-1 8-2 3-1 7-2.

Oranje was na poulewedstrijden tegen Kroatië (24-6), Hongarije (14-11) en Griekenland (15-10) als groepswinnaar doorgedrongen tot de kwartfinales. Groot-Brittannië had een wedstrijd in de tussenronde tegen Israël (winst na strafworpen) nodig om zich te plaatsen.

Het niveauverschil tussen de twee ploegen werd in Eindhoven meteen duidelijk. Oranje liep in de eerste periode snel uit naar een geruststellende voorsprong, waarna de marge voor rust werd verdubbeld (15-3). De ploeg van Evangelos Doudesis nam in de derde periode gas terug, maar was in de slotfase weer op schot.

Leuke pot

Lieke Rogge was topscorer bij Oranje met vijf treffers. Fleurien Bosveld, ontmoette een oude bekende in het bad. Ze lag tegenover oud-ploeggenote Lotte van Wingerden, die een Brits paspoort heeft. „Het was heel leuk om tegen haar te spelen vandaag. Zeker omdat het op een Europees kampioenschap is”, zei ze op waterpolo.nl. „Toch hebben we geen cadeautjes weggegeven. We geven altijd de volle 100 procent en moeten daarom altijd de focus vasthouden.”

Marit van der Weijden keek eveneens terug op een goede wedstrijd. „Het is zo mooi om dit toernooi thuis te spelen. Het publiek is echt geweldig. Vandaag was een leuke pot en we staan nu in de halve finale”, aldus Van der Weijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties