Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

PSV tegen Borussia Dortmund in achtste finales Champions League

PSV treft in de achtste finales van de Champions League de Duitse club Borussia Dortmund. Dat was het resultaat van de loting van de UEFA in het Zwitserse Nyon. De exacte speeldata worden later maandag bekend. PSV speelt in ieder geval eerst thuis.

PSV eindigde in de groepsfase als tweede in poule B achter Arsenal. De club van trainer Peter Bosz leed alleen in Londen tegen de Engelse club een nederlaag (0-4). Er waren zeges op Sevilla en Lens. In de Eredivisie is de club uit Eindhoven na zestien speelronden nog zonder puntenverlies.

Borussia won groep F, waarin ook Paris Saint-Germain en AC Milan zaten. De club bezet momenteel de vijfde plaats in de Bundesliga. Bij de Duitsers spelen international en oud-PSV’er Donyell Malen en voormalig Ajacied Sébastien Haller. Malen kwam tussen 2018 en 2021 bijna 120 officiële wedstrijden uit voor de club uit Eindhoven en was daarin 55 keer trefzeker.

Verleden

Beide clubs wonnen in het verleden één keer de belangrijkste Europese clubcompetitie. PSV won in 1988 de beker, toen nog Europacup I genoemd. De Eindhovenaren versloegen Benfica in de finale na strafschoppen. Borussia Dortmund was in 1997 de winnaar van de Champions League. De Duitse club won de finale met 3-1 van Juventus. In 2013 verloor Borussia de finale van Bayern München.

PSV en Borussia Dortmund troffen elkaar één keer eerder in de Champions League. Dat was in het seizoen 2002/03 in de groepsfase. Borussia won in Eindhoven met 3-1, terwijl PSV de uitwedstrijd in Dortmund met 1-1 gelijkspeelde.

Trainer Bosz heeft ook een verleden bij de Duitse club. Hij was in 2017 een korte periode trainer van Dortmund. „Ik heb ervaren wat voor een grote club het is. Qua toeschouwers is het misschien wel de grootste van Europa, dat is erg indrukwekkend”, liet hij weten. „Ik ken nog veel mensen bij de club en verheug me op het duel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties