Redactie Metro
Redactie Metro Sport 11 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Trainer Cocu stapt op bij hekkensluiter Vitesse

Trainer Phillip Cocu is opgestapt als hoofdtrainer van Vitesse. Hij nam die beslissing direct na de thuisnederlaag tegen sc Heerenveen (1-3). “Hij vertelde me dat het beter was dat iemand anders voor de groep zou gaan staan”, zei technisch directeur Benjamin Schmedes. “Iemand met nieuwe energie. Ik heb dat geaccepteerd.”

De 53-jarige Cocu is bezig met zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Vitesse, dat onderaan in de Eredivisie staat. Hij won als hoofdcoach drie landstitels met PSV en werkte vervolgens als trainer bij Fenerbahçe en Derby County.

Vitesse hield lang stand tegen Heerenveen, maar verloor nadat Marco van Ginkel in de 69e minuut met een rode kaart uit het veld was gestuurd. Daarna drongen fans in het Gelredome aan op het ontslag van Cocu. Boze fans verzamelden zich na de wedstrijd ook voor de hoofdingang van het stadion. Ze werden daar tegengehouden door beveiligers. Aanvoerder Van Ginkel en technisch directeur Schmedes gingen in gesprek met de supporters.

Meer sportnieuws lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties