Redactie Metro
Redactie Metro Sport 4 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Koeman maandag weer naar huis, KNVB geeft hem tijd

Bondscoach Ronald Koeman werd zondag opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen. Het is de bedoeling dat hij maandag gewoon weer naar huis gaat.

Dat nieuws is vooral een opluchting van KNVB-directeur Eric Gudde. „Ik ben nu, een dag later, vooral blij dat de situatie stabiel is en hoop dat Ronald weer de oude wordt."

Gezondheid voorop

„Daar moet hij alle tijd voor nemen die hij nodig heeft", benadrukt Gudde. „We zeggen hier bij de KNVB altijd dat gezondheid voorop staat, juist in deze tijd hoor je dat vaak. Nu met Ronald wordt het ineens op een andere manier concreet. Het gaat om de gezondheid van onze bondscoach, over zijn werk hebben we het later wel weer."

Gudde werd zondag zelf geïnformeerd door de zaakwaarnemer van Koeman, nadat deze met de ambulance naar het AMC was gebracht. „Rob Jansen belde me op, hij vertelde me over de ziekenhuisopname van Ronald. Dan schiet er van alles door je heen."

Voorlopig alle rust

De KNVB heeft alle gelegenheid om Koeman rustig te laten herstellen, want door het evenementenverbod wordt er tot 1 september toch niet gevoetbald in Nederland. Dit betekent dat Oranje geen wedstrijden speelt en hij in ieder geval in Nederland nergens zijn internationals in de gaten hoeft te houden. Pas als er in het buitenland weer (potentiële) Oranje-spelers in actie gaan komen, zou er weer werk voor Koeman zijn.

De eerste interlands die er voorlopig op de planning staan, zijn die tegen Polen en Italië op respectievelijk 4 en 7 september voor The Nations League. Vooralsnog is het doorgaan van beide wedstrijden allerminst een zekerheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.