Metro
Metro Sport 7 apr 2020 / 08:27 uur

‘Start Formule 1-seizoen met races zonder publiek’

De eerste acht Grand Prix van het seizoen 2020 zijn door het coronavirus al afgelast. Om het niet verder in de soep te laten lopen, wordt er gedacht aan een start van het Formule 1-seizoen ‘achter gesloten deuren’. 

Die mogelijkheid werd maandag tijdens een virtuele vergadering met verschillende belangrijke mensen binnen de sport besproken, meldt BBC. Races zonder publiek zouden vanwege de op dit moment geldende maatregelen een serieuze optie kunnen zijn.

Aangepast seizoen

Omdat het hoogstwaarschijnlijk niet zal blijven bij het afgelasten van die acht races, werd er binnen de formule 1 hard gezocht naar een oplossing. F1-voorzitter Chase Carey hoopt deze zomer een aangepast seizoen, bestaande uit 15 tot 18 races van start te kunnen laten gaan.

Tijdens de vergadering werd er gesproken over het houden van de races zonder publiek, met een start in juli of augustus. Silverstone zou geschikt zijn voor de aftrap van zo’n serie races, aangezien zeven van de tien teams in het Verenigd Koninkrijk zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Start Formule 1-seizoen met races zonder publiek’
Sluiten