Victor Vanparijs
Victor Vanparijs Sport 15 apr 2020 / 11:01 uur

Officieel: Tour de France start op 29 augustus

Wat al enkele dagen in de lucht hing, is woensdag officieel bevestigd: de Tour de France wordt dit jaar gereden van 29 augustus tot en met 20 september.

Dat hebben de internationale wielerunie UCI en Tourorganisator ASO besloten. De Tour zou oorspronkelijk op 27 juni beginnen in Nice, maar vanwege de coronacrisis mogen er tot halverwege juli geen grote evenementen gehouden worden. Tourbaas Christian Prudhomme wilde ook niet weten van een Tour zonder publiek. 

Het parcours van de Tour blijft onveranderd. La Grande Boucle start dus in Nice en zal, naar goede gewoonte, eindigen in Parijs.

De wereldkampioenschappen blijven staan van 20 tot 27 september. Het wedstrijdschema verandert verder niet, de profs rijden dus hun wedstrijd op 27 september. Klein probleem: het WK tijdrijden staat op 20 september op de planning, de dag dat de Tour dus finisht in Parijs. Zo dreigt de tijdrit heel wat grote namen te moeten missen.

Utrecht

Na het WK volgt de Giro, daarna pas de Vuelta. De exacte data voor deze rondes zijn nog niet bekend. Het is nog onduidelijk wat het uitstellen van de Vuelta voor gevolgen heeft voor de start in Utrecht. De Spaanse wielerronde zou normaal op 14 augustus beginnen met een ploegentijdrit in Utrecht. De volgende twee etappes trekt de karavaan normaal gezien langs onder meer Den Bosch en Breda. Spaanse media meldden eerder op woensdag dat de Vuelta mogelijk wordt uitgesteld naar de periode van 3 oktober tot en met 25 oktober.

Als het aan de UCI ligt, dan krijgen de wedstrijden Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije dit jaar ook nog een plekje op de agenda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: Tour de France start op 29 augustus
Sluiten