Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 apr 2020 / 14:25 uur

Bertens kan haar titel in Madrid digitaal toch verdedigen

Tennisster Kiki Bertens heeft zich aangemeld als deelnemer van de virtuele versie van het Madrid Open. De Nederlandse nummer zeven van de wereld won vorig jaar het echte graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad, maar door de coronacrisis kan het vooraanstaande toernooi dit jaar niet doorgaan.

De organisatie heeft om die reden een toernooi gepland dat met de controller kan worden gespeeld. Het virtuele Madrid Open heeft een serieus karakter. Het is alleen toegankelijk voor profspelers en er is ook prijzengeld; 150.000 euro bij de mannen én de vrouwen. Het toernooi wordt gehouden van 27 tot en met 30 april.

Goede doelen

Het prijzengeld is wel bestemd voor goede doelen. De winnaar bij zowel de mannen als de vrouwen mag ook een bedrag schenken aan tennissers van wie ze weten dat die het financieel zwaar hebben in deze toernooiloze periode, waarin profs geen cent verdienen.

Ik vind het leuk dat er een alternatief voor het tennistoernooi van Madrid is gekomen, ik ben gek op spelletjes, dus dit is een leuke uitdaging”, zegt ze op social media. Ik heb nog nooit op een Playstation gespeeld, dus dat zal even oefenen worden, maar daar heb ik nu genoeg tijd voor.”

Geen Djokovic

Bertens won het WTA toernooi van Madrid afgelopen jaar door in de finale met 6-4, 6-4 Simona Halep te verslaan. Bij de mannen won Novak Djokovoic. Hij verdedigt zijn titel (vooralsnog) niet. Het is afwachten of hij alsnog bevestigd wordt. Topspelers die wel al zich hebben aangemeld zijn onder anderen Rafael Nadal, Andy Murray, Angelique Kerber en John Isner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bertens kan haar titel in Madrid digitaal toch verdedigen
Sluiten