Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 17 mrt 2020 / 14:16 uur

UEFA: EK voetbal definitief verschoven naar zomer 2021

Het Europees kampioenschap voetbal wordt verplaatst naar de zomer van 2021. De Noorse voetbalbond meldde dat eerder dinsdagmiddag al; nu heeft ook de UEFA het nieuws bevestigd. 

Hoewel het EK voetbal pas in juni zou plaatsvinden, was een jaar uitstel haast onvermijdelijk. Het geeft de clubs namelijk de kans om hun competities af te maken als het coronavirus in de komende maanden naar de achtergrond wordt verdreven. Gezamelijk moeten de clubs en voetbalbond samen wel 300 miljoen euro betalen om financieel bij te dragen aan de verplaatsing van het toernooi. Althans, dat werd vooraf geëist door de UEFA.

Het EK voetbal zou dit jaar tussen 12 juni en 12 juli gespeeld worden in twaalf verschillende landen om zo het zestigjarige bestaan van de Europese voetbalbond te vieren. Amsterdam is een van de speelsteden. Het EK wordt verplaatst naar 11 juni tot en met 11 juli 2021.

Songfestival, Tour en Spelen

Het EK voetbal is zodoende het eerste grote evenement dat definitief een nieuwe datum heeft gekregen. Over andere grote evenementen zoals het Songfestival, de Tour de France en de Olympische Spelen is er momenteel nog weinig duidelijkheid, maar deze evenementen hoeven geen rekening te houden met andere grote agendapunten. Dit in tegenstelling tot het toernooi van de UEFA. Bovendien moeten er nog EK-play-offs afgewerkt worden in aanloop naar het EK. Deze stonden onder andere gepland voor komende week.

Voor het Nederlands elftal komt de verschuiving op het eerste gezicht niet heel nadelig uit. Onder andere Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen hebben zware blessures. Met dat trio zou de complete voorhoede van Oranje gevormd kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
UEFA: EK voetbal definitief verschoven naar zomer 2021
Sluiten