Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 mrt 2020 / 21:55 uur

Leeuwinnen spelen ook derde duel gelijk tegen Frankrijk

Op het Tournoi de France hebben de Oranje Leeuwinnen ook hun laatste wedstrijd gelijkgespeeld. Tegen gastland en winnaar Frankrijk werd het 3-3.

Na twee keer 0-0 tegen Canada en Brazilië wisten de Leeuwinnen nu wel een keer het doel te vinden. Na een paar mislukte pogingen was het uiteindelijk Lynn Wilms die de 1-0 binnen wist te werken. De ban bleek gebroken, want binnen een paar minuten werd Lieke Martens neergelegd. De strafschop werd vervolgens benut door Sherida Spitse.

Comeback

Vlak voor rust kwamen de Fransen toch weer terug in de wedstrijd. Na een te korte kopbal van Dominique Bloodworth kon Valérie Gauvin onderscheppen en de aansluitingstreffer binnentikken. Na de pauze kregen Frankrijk vervolgens een strafschop om de stand gelijk te trekken na hands van Spitse.

Griedge Mbock Bathy benutte het buitenkansje feilloos en bracht de stand zodoende op 2-2. Lang bleef die stand niet staan, want met een heerlijke trap mikte Martens de 3-2 in de bovenhoek. Toch rechtte Frankrijk nog een keer de rug. In de absolute slotminuten schoot Ouleymata Sarr de gelijkmaker tegen de touwen.

Coronavirus

De wedstrijd werd gespeeld in het Stade de France zonder publiek. Vanwege het coronavirus mochten er geen supporters bij aanwezig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwinnen spelen ook derde duel gelijk tegen Frankrijk
Sluiten