Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Postbus Excelsior stroomt over met kaartjes voor Moreira

Een kaartjesactie voor Ahmad Mendes Moreira zorgt voor een overvolle Excelsior Postbus. Na een spontane oproep op Twitter hebben tal van mensen een kaartje naar Moreira gestuurd.

Dit weekend werd Moreira tijdens de uitwedstrijd bij FC Den Bosch (3-3) racistisch bejegend door supporters uit een thuisvak. Ellen Gerritsen wilde hem steunen, besloot hem een kaartje te sturen en deed een poging om anderen ook mee te laten doen.

Tegengeluid

„Ik wil een tegengeluid laten horen en ga een kaartje sturen naar Ahmad Mendes Moreira. Omdat ik even niks anders kan bedenken en beter iets kleins, dan niets doen. Hoop dat hij wordt bedolven met lieve berichten”, zo schreef ze maandag op Twitter.

„Het incident met Ahmad heeft me enorm aangegrepen", zo motiveert Gerritsen haar actie. „Ik was boos dat dit in ons land en in 2019 nog steeds gebeurt. Zwijgen vond ik geen optie en ik wilde geen gif de wereld in slingeren met een boze tweet."

Past niet meer

Haar actie heeft veel gevolg gekregen, zo bevestigt een woordvoerder van de Rotterdamse club tegenover Het Algemeen Dagblad. „We moeten de kaarten nu gaan ophalen bij het postkantoor, omdat het niet meer bij ons in de postbus past.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.