Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 okt 2019 / 18:49 uur

Sterk Feyenoord langs Porto, AZ speelt gelijk tegen United

Het goede Europese seizoen van Nederlandse clubs blijft vooralsnog geweldig verlopen. Feyenoord won donderdagavond in eigen huis met 2-0 van FC Porto, terwijl AZ met 0-0 tegen grootmacht Manchester United speelde.

In de eerste helft was FC Porto iets beter dan Feyenoord, hoewel beide ploegen een paar kansjes kregen. Na de pauze ging het los in de Kuip. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft al snel op voorsprong via een fraaie en bekeken volley van Jens Toornstra.

Daarna kwam de wedstrijd pas echt los. Zo raakte zowel Porto (twee keer) als Feyenoord de deklat. Ook daarbuiten kregen beide ploeg kansen met de grootste voor Moussa Marega, maar de spits van Porto mikte over. Feyenoord bleek efficiënter. Een kleine tien minuten voor tijd was het Rick Karsdorp die de beslissende 2-0 maakte na een lange rush. Ook daarna kreeg Porto kansen, maar Kenneth Vemeer reageerde twee keer uitstekend.

Sterk AZ

AZ was grote delen van de eerste helft beter en dacht zelfs al vroeg op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Myron Boadu werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook daarbuiten domineerde AZ al was Mason Greenwood een keer heel dicht bij de voorsprong.

Ook na de thee was AZ beter met een goede schietkansen voor Owen Wijndal en Oussama Idrissi en ook waren er een paar penaltyclaims. Toch was misschien wel de allergrootste kans voor Manchester, maar Jesse Lingard mikte naast. Het bleef echter bij 0-0.

Reageer op artikel:
Sterk Feyenoord langs Porto, AZ speelt gelijk tegen United
Sluiten