Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 12 okt 2019 / 14:32 uur

Mollema wint solo de Ronde van Lombardije

Het laatste wielermonument van het jaar is gewonnen door Bauke Mollema. De renner van Trek-Segafredo rondde een fraaie solo af en is de eerste Nederlander sinds 1981 (Hennie Kuiper) die in Lombardije wint.

Op het moment dat het bij de favorieten stilviel op de Civiglio – de een na laatste klim – ging Mollema aan. Er werd niet direct gereageerd, waardoor hij snel een mooie voorsprong bij elkaar reed. Later op de klim ging Pierre Latour in de tegenaanval, maar hij kwam niet weg.

Tegenaanval

Het leek helemaal beslist, toen het op het vlakke stukviel, totdat topfavoriet Primoz Roglic op ruim tien kilometer van de meet wegflitste bij de andere achtervolgers. De achterstand was wel al 45 seconden, die de Sloveen moest dichtrijden.

Op de laatste beklimming – de San Fermo della Battaglia – hield Mollema goed stand tegenover Roglic en een paar anderen. In de afdaling moest hij vooral zorgen dat hij overeind bleef, om vervolgens als eerste over de streep te komen in Como.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mollema wint solo de Ronde van Lombardije
Sluiten