Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 sep 2019 / 15:37 uur

Jumbo en Roglic slaan dubbelslag in Vuelta-tijdrit

Primoz Roglic heeft met een geweldige tijdrit een slag geslagen in de Vuelta. De Sloveen won de tijdrit en is de nieuwe leider.

De beste tijd stond lang op naam van Patrick Bevin. De Nieuw-Zeelander bezette de hotseat in Pau geruime tijd, maar kreeg het benauwd toen de nummer vijf van het algemeen klassement, Tadej Pogacar, als eerste renner flink sneller was aan het eerste tussenpunt.

Slovenië boven

De tijd van de piepjonge Sloveen werd een kleine zes minuten later nog verpulverd door zijn een stuk oudere landgenoot Primoz Roglic. Ze waren daar al een stuk sterker dan hun Spaanstalige concurrenten Alejandro Valverde, Miguel Ángel López en rodetruidrager Nairo Quintana.

De pas twintigjarige Pogacar bleek zich wat te vergallopeerd te hebben in het eerste deel, maar Roglic hield wel vol, al bouwde de kopman Jumbo-Visma in het middenstuk de nodige veiligheid in.

López inhalen

Roglic passeerde in de laatste kilometer zelfs nog de twee minuten voor hem gestarte López. Aan de streep was hij uiteindelijk 25 seconden sneller dan Bevin en nog veel sneller dan zijn concurrenten. Jumbo-Visma ligt dus in pole-position om de eerste grote ronde te winnen sinds de Rabobank-periode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jumbo en Roglic slaan dubbelslag in Vuelta-tijdrit
Sluiten