Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 13 sep 2019 / 05:44 uur

Bertens verliest ook zonder Sluiter snel in Zhengzhou

Het is even een mindere fase voor Kiki Bertens na haar topstart van 2019. De tennisster heeft een nieuwe teleurstelling moeten incasseren.

De 27-jarige Westlandse verloor in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Zhengzhou van de Australische Ajla Tomljanovic: 4-6 6-7 (1). Tomljanovic had in de eerste ronde ook al Lesley Pattinama-Kerkhove verslagen. Bertens, de nummer 8 van de wereld en als derde geplaatst op het Chinese hardcourttoernooi, begon met een ‘bye’.

De Nederlandse verspeelde in de tweede set een voorsprong van 4-1. Het eerste punt in de tiebreak was voor Bertens, maar daarna gingen alle punten naar de in Kroatië geboren Tomljanovic. Bertens sloeg in de tiebreak twee dubbele fouten, de laatste op matchpoint. Vorig jaar won ze in de finale van het toernooi in Seoul nog van Tomljanovic en dat deed ze in 2017 ook op Roland Garros.

Zonder Sluiter

Bertens is naar China gereisd zonder haar coach Raemon Sluiter. De twee besloten na de US Open, waar de tennisster in de derde ronde bleef steken, een pauze van elkaar te nemen. Het was haar eerste partij zonder Sluiter.

Bertens wordt tijdens de serie toernooien in Azië begeleid door Elise Tamaëla, die als fysiotherapeute en assistent-coach al onderdeel was van haar staf. Tamaëla is zelf ook oud-tennister, ze kwam in haar loopbaan tot de 129e plek op de WTA-ranking.

Bertens speelt de komende weken ook in Osaka, Wuhan en Peking. Vorig jaar verzamelde Bertens in Azië genoeg punten om te mogen meedoen aan de WTA Finals in Singapore, al was het wel als vervangster van de geblesseerde Simona Halep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bertens verliest ook zonder Sluiter snel in Zhengzhou
Sluiten