Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 aug 2019 / 07:55 uur

Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma

Wielrenner Tom Dumoulin vertrekt aan het einde van het seizoen bij Team Sunweb. De 28-jarige Limburger is na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging, zo werd maandag bekend. Hij rijdt de komende drie jaar voor het Nederlandse topteam Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg heeft de komst van de 28-jarige Limburger met een filmpje bekendgemaakt.

Jumbo-Visma heeft met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic echter al twee kopmannen in dienst. Dylan Groenewegen is daar succesvol als topsprinter.

Dumoulin reed sinds 2012 voor zijn huidige ploeg, die toen nog door het leven ging als Team Argos Shimano. In het shirt van Team Sunweb won hij twee jaar geleden de Ronde van Italië. Dumoulin werd vorig jaar tweede in de Ronde van Frankrijk en Giro. Hij won op de Olympische Spelen van 2016 zilver op de tijdrit. Een jaar later won hij in het Noorse Bergen de wereldtitel in de race tegen de klok.

Niet helemaal tevreden

De succesvolle Dumoulin was gelukkig bij Team Sunweb en verlengde zijn verbintenis twee jaar geleden tot eind 2021. Hij gaat dat contract echter niet uitdienen, zo bevestigt Team Sunweb in een persbericht. De relatie tussen de kopman en de leiding van de ploeg is dit jaar veranderd. Dumoulin zou niet helemaal tevreden zijn over het transferbeleid. Hij liep in de aanloop naar de Ronde van Italië ook een knieblessure op, die hem het hele seizoen kost.

Kogel door de kerk: Dumoulin weg bij Sunweb
Dumoulins grootste succes bij Sunweb, winst in de Giro van 2017. / Bas Czerwinski | ANP

„Als renner zoek je altijd naar het hoogst haalbare en vraag je jezelf constant af of je nog steeds op de juiste plek zit", motiveert Dumoulin zijn vertrek. „Er is altijd interesse geweest van andere teams, maar de faciliteiten hier hebben me altijd gemotiveerd om niet met andere teams te praten. Na de teleurstelling van het missen van de Tour, begon ik te bedenken dat een nieuwe omgeving verfrissend kon zijn. Er waren geweldige aanbiedingen en deze fase van mijn carrière voelde als het juiste moment om het aan te nemen."

Hart ligt hier

„Het doet echt pijn om te vertrekken", aldus Dumoulin. „Mijn hart is hier en samen hebben we geweldige dingen bereikt waar ik erg trots op ben. Ik weet dat het gras niet altijd groener zal zijn dan bij Team Sunweb en ik wil benadrukken dat ik zonder hen nooit had kunnen bereiken waar ik nu ben. Ik zal altijd dankbaar blijven voor de kansen die ik heb gehad en de kans die het team me nu biedt, om me in staat te stellen mijn opties binnen een nieuw team te verkennen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dumoulin van Sunweb naar Jumbo-Visma
Sluiten