Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 28 jul 2019 / 14:44 uur

Van der Poel grijpt Europese mountainbike titel

Mathieu van der Poel heeft zondag weer een titel aan zijn omvangrijke verzameling toegevoegd. Ditmaal werd hij Europees kampioen mountainbike.

In het Tsjechische Brno, waar wereldkampioen Nino Schurter ontbrak, reed Van der Poel vanaf de derde ronde alleen voorop. De concurrentie volgde op grote achterstand. De Zwitser Florian Vogel werd tweede op 44 seconden, Nederlands kampioen Milan Vader verraste met de derde plek.

WK op de weg

Van der Poel werd vorig jaar al derde op het WK, een wedstrijd die hij dit jaar overslaat. De renner van Corendon-Circus geeft de voorkeur aan het WK op de weg in het Engelse Yorkshire. Mede door zijn geweldige zege in de Amstel Gold Race is hij daar een van de favorieten.

Zijn grootste faam bereikte Van der Poel tot nu toe als veldrijder, een discipline waarin hij twee keer Europees en twee keer wereldkampioen werd. Maar hij was ook al nationaal kampioen veldrijden, mountainbike en op de weg. Voor de Olympische Spelen van Tokio richt hij zich op de mountainbike.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Poel grijpt Europese mountainbike titel
Sluiten