Metro en ANP
Metro en ANP Sport 2 jul 2019 / 21:03 uur

Engeland kan op WK net niet stunten tegen VS

Voor de derde keer op rij staat de Amerikaanse vrouwenploeg in de finale van het WK voetbal. De titelhouder versloeg Engeland in Lyon met 2-1. De Britse ploeg was zeker niet de mindere in de boeiende wedstrijd, maar kwam een beetje geluk tekort.

Kwestie van centimeters

In de 67e minuut juichte heel Engeland voor de gelijkmaker van Ellen White (2-2), maar de VAR keurde de treffer af wegens buitenspel. Dat was een kwestie van centimeters. Een kwartier later, na interventie van de VAR, kreeg de Britse ploeg een strafschop. Keepster Alyssa Naeher wist de zwakke inzet van aanvoerster Steph Houghton te pakken.

In de finale speelt Verenigde Staten zondag in hetzelfde stadion tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en Zweden. Die halve eindstrijd is woensdagavond, eveneens in Lyon (aanvang: 21.00 uur). De verliezer speelt zaterdag tegen Engeland in de strijd om WK-brons in Nice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Engeland kan op WK net niet stunten tegen VS
Sluiten