Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jul 2019 / 05:53 uur

‘Meer geld nodig tegen mensenhandel’

Volgens de SP, GroenLinks en de PvdA moet het kabinet meer geld uittrekken in de strijd tegen mensenhandel. Woensdag zullen de partijen in debat daartoe oproepen. Ze worden gesteund door onder meer de vier grootste gemeenten (G4) en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel.

Miljoenen euro’s extra

Het harder aanpakken van mensenhandel maakt deel uit van het regeerakkoord. Maar volgens de linkse oppositiepartijen is er meer geld nodig om de ambities waar te maken. „We moeten eerlijk zijn en concluderen dat extra investeringen nodig zijn om deze moderne vorm van slavernij beter te bestrijden", zegt SP-Kamerlid Michiel van Nispen. Volgens hem moeten er miljoenen euro’s bij.

Ambitieuze plannen

De vier grote gemeenten – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – vinden ook dat staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (die gaat over migratie en asiel) boter bij de vis moet leveren, om het programma Samen tegen Mensenhandel een succes te maken. „Het programma beschrijft een aantal actielijnen, echter grotendeels zonder financiële middelen”, schrijven de G4.

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen is blij met de gestelde doelen, maar zei in mei al dat de effecten van alle plannen niet goed meetbaar zijn. „Met alleen ambitieuze plannen is nog geen slachtoffer geholpen en geen dader gestopt”, benadrukte rapporteur Herman Bolhaar. „Daarom moet de komende jaren veel aandacht worden besteed aan goede uitvoering van het voorgenomen beleid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Meer geld nodig tegen mensenhandel’
Sluiten