Metro en ANP
Metro en ANP Sport 3 mei 2019 / 12:39 uur

‘Huldiging Ajax op Museumplein geen taboe’

Als het aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema ligt, is een eventuele huldiging van Ajax op het Museumplein niet langer taboe. Dat zei Halsema vrijdag in het NPO Radio-programma 1 op 1.

Openbare orde en aanslagen

„Het enige wat ik erover kan zeggen is dat er nergens een taboe op ligt", aldus Halsema. „Dat heeft er wel lang op gelegen. Wij zijn op dit moment aan het nagaan wat veilig is met het oog op de openbare orde en het risico voor aanslagen. Zodra wij daar beter zicht op hebben, nemen we een beslissing." Volgens de Amsterdamse burgemeester volgt dat besluit „zo snel mogelijk."

Ajax speelt woensdag in de Champions League de tweede halve finale tegen Tottenham Hotspur. De Ajacieden verdedigen daar een 1-0-voorsprong.

Veilig en vrolijk

„Laat ik erover zeggen dat wij alle opties open hebben en dat we scenario’s aan het maken zijn hoe wij zo veilig en vrolijk mogelijk het geweldige succes van Ajax kunnen vieren. Wat ik even moet afkloppen natuurlijk", zei Halsema.

Huldigingen vinden tegenwoordig doorgaans plaats bij de Johan Cruijff ArenA en niet meer in de stad, vanwege vernielingen en ongeregeldheden in het verleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Huldiging Ajax op Museumplein geen taboe’
Sluiten