Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 25 mrt 2019 / 16:14 uur

Nieuw stadion Feyenoord jaar later klaar dan gedacht

Het nieuwe stadion van Feyenoord zal pas in het eerste halfjaar van 2024 opengaan. Dat blijkt uit de aangepaste planning die Stadion Feijenoord en de Rotterdamse club maandag naar buiten hebben gebracht.

444 miljoen euro

Volgens de oorspronkelijke planning was het de bedoeling dat ‘Feyenoord City’ in 2023 in gebruik zou worden genomen. Om uiteenlopende reden is besloten om nog wat langer te tijd te nemen voor het ambitieuze project, dat circa 444 miljoen euro gaat kosten. In 2020 moet met de bouw worden begonnen.

Een betere afstemming van het definitieve ontwerp met alle noodzakelijke vergunningen en de benodigde tijd voor het bouwrijp maken van de locatie, zijn de twee belangrijkste redenen voor de aanpassing van de planning.

„Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen, maar daar waren te veel risico’s aan verbonden. Dat wilden we niet", liet projectdirecteur Frank Keizer weten.

Beladen discussiepunt

Het nieuwe stadion van Feyenoord is al jaren een beladen discussiepunt. Veel fans zijn tegen de komst van een nieuw stadion en willen de Kuip als thuishaven houden. De bestuurders menen echter dat een groter stadion nodig is om de concurrentie met Ajax en PSV aan te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw stadion Feyenoord jaar later klaar dan gedacht
Sluiten