Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 4 feb 2019

New England Patriots gaan aan de haal met Super Bowl

De New England Patriots hebben de 53e Super Bowl gewonnen door de Los Angeles Rams met 13-3 te verslaan. Dat is de laagste score ooit in een finale van de NFL. In totaal werden er drie ‘fieldgoals’ en één touchdown gemaakt. De lage score was vooral te wijten aan slordigheden van beide teams.

Recordhouders

Voor zowel de Patriots als voor quarterback Tom Brady was het de zesde Super Bowl. Zowel de Patriots als Brady zijn daarmee recordhouder. Al wonnen de Pittsburgh Steelers ook zes Super Bowls.

De beslissende touchdown werd gemaakt door Sony Michel in het vierde kwart met nog ongeveer 7 minuten te gaan. Na die score kwamen de Patriots niet meer in gevaar en lieten ze nog een aantal mogelijkheden liggen.

De Patriots waren gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en waren vaker in de aanval. De score werd in het tweede kwart geopend door een ‘fieldgoal’ van Stephen Gotkowski vanaf ongeveer 38 meter.

Actie in het derde kwart

In het derde kwart kwamen de Rams langszij. Greg Zeurlein schoot vanaf 48 meter raak en maakte er 3-3 van. Na de touchdown van Michel was het gedaan met de Rams. Gotkowski scoorde de ‘fieldgoal’ die op de touchdown volgde. Verderop in het vierde kwart, scoorde hij nog een fieldgoal.