Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 24 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Keeper weigert wissel en blundert minuten later

Manchester City heeft voor het tweede jaar op rij de League Cup gewonnen, het tweede bekertoernooi in Engeland. De ploeg van coach Pep Guardiola versloeg in de finale Chelsea. Het verschil werd pas gemaakt in de strafschoppenreeks: 4-3. Raheem Sterling schoot de beslissende penalty raak.

Krampaanval

De show werd echter gestolen door Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga, maar niet op een positieve manier. De doelman kreeg aan het einde van de verlenging kramp, wat sowieso niet vaak voorkomt bij een keeper.

Vervolgens wilde zijn coach, de onder vuur liggende Maurizio Sarri, hem naar de kant halen en vervangen voor de tweede doelman. Kepa weigerde echter om naar de zijlijn te gaan. Een uiterst pijnlijk moment voor zijn trainer.

Lullige duik

Kepa had alles goed kunnen maken als hij in de strafschoppenserie gewoon een paar penalty’s had gepakt. Het liep net even anders. De Spanjaard dook net over de inzet van Sergio Agüero heen, wat er wel heel lullig uitzag. Mede daardoor kon Manchester City de eerste prijs van 2019 bijschrijven.

Beide teams waren in de normale speeltijd niet tot scoren gekomen en ook de verlenging bleef doelpuntloos. Chelsea was eerder deze maand in de competitie nog afgedroogd door Manchester City dat op eigen veld met liefst 6-0 won. De ploeg uit Londen had ditmaal de beste kansen, maar verloor in de strafschoppenreeks na missers van Jorginho en David Luiz. Bij City miste alleen Leroy Sané. De winnende goal kwam van Raheem Sterling.