Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 16 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

15-jarige sneller dan Schippers op het NK

Dafne Schippers kan zich op de sprintafstanden meten met de wereldtop, waartoe ze zelf ook behoort, en staat in Nederland op eenzame hoogte. Tenminste, dat dachten we, maar de atlete is geklopt in de series op het Nederlands kampioenschap indoor.

7,32 seconden

En niet door zomaar iemand. De pas 15-jarige N’Ketia Seedo liep op de 60 meter – een afstand waar Schippers twee jaar terug op het WK nog zilver pakte – naar een tijd van 7,32 seconden.

Zodoende was ze een honderdste sneller dan Schippers, die uiteraard wel mee doorstoot naar de halve finale. Seedo is met haar tijd voorlopig de snelste junior (onder de achttien) van dit jaar.

Jonkie in Tokyo

Seedo heeft als het grote doel om de Olympische Spelen van Tokyo te halen, waarmee ze de jongste loper ooit op dat onderdeel zou zijn. Haar eerste doel is echter om het EK in Glasgow te halen, waarvoor ze nog onder de limiet van 7,25 moet duiken.

Schippers (die een persoonlijk record heeft op de 60 meter van 7,00) is daarvoor al geplaatst door een 7,18 eerder in het jaar. Ze weet echter nog niet zeker of het de kampioenschappen in Schotland in haar schema passen. Dit bepaalt ze pas na het NK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.