Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 jan 2019 / 09:30 uur

Maandag eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

Iet giet oan! Nou, niet wat de Elfstedentocht betreft, maar een marathon op natuurijs in Nederland dat zit er wel aan te komen. Het Overijsselse Haaksbergen heeft de eer om hem te organiseren

„We hebben nog nooit zo goed ijs gehad”, zei Wouter Otten van ijsvereniging IJsch tegenover RTV Oost kort nadat maandagochtend de boor in de natuurlijke ijsbaan was gezet. „Het ligt op het asfalt, er zit helemaal geen water onder. Wat ons betreft kan de marathon doorgaan.”

4 tot 5 centimeter

De concurrentie kwam vanuit Noordlaren in Groningen, dat vorig jaar de grote eer had, maar volgens de KNSB lag het beste ijs dit keer een stukje zuidelijker. De ijsdikte volgens KNSB-afgezant Arjan Smit 4 tot 5 centimeter op de baan van Haaksbergen. Dat is ruim voldoende voor het houden van een wedstrijd.

Zodoende mogen maandagavond de vrouwen (19.00 uur) en mannen (20.00 uur) er aantreden voor de lange tocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maandag eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Sluiten