Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 1 dec 2018 / 19:49 uur

Verlamd geraakte Vogel is Duits wielrenster 2018

Het leven van Kristina Vogel werd dit jaar volledig op zijn kop gezet. Ze was al jaren een van de beste baanwielrenners op de wereld, maar raakte door een zwaar ongeluk eerder dit jaar in Cottbus verlamd.

Dwarslaesie

Tijdens een training afgelopen juni knalde ze vol op een collega die een staande start aan het oefenen was. Ze liep daardoor een dwarslaesie op en kan zodoende haar beide benen niet meer gebruiken.

Terwijl ze nog aan het revalideren is, verscheen ze zaterdag voor het eerst tijdens een wedstrijd weer op de wielerbaan, maar dan wel in rolstoel en enkel om geëerd te worden. Ze werd namelijk uitgeroepen tot Duits wielrenster van het jaar en nam daarvoor een trofee in ontvangst. ,,Het is geweldig om hier te zijn en te worden geëerd", zo sprak de 27-jarige.

Zeer terecht

De award was overigens niet meer dan terecht. Voor haar ongeluk werd ze in Apeldoorn nog wereldkampioen 2018 op zowel de team- als individuele sprint. In totaal heeft ze elf wereldtitels behaald, twee olympische titels (plus een bronzen plak) en ook werd ze drie keer Europees kampioen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verlamd geraakte Vogel is Duits wielrenster 2018
Sluiten