Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Exit voor The Special One: United ontslaat Mourinho

Manchester United heeft José Mourinho op straat gezet. De club maakte dat dinsdag in een officieel statement bekend. The Special One was bezig aan zijn derde seizoen in Noord-Engeland, maar de prestaties bleven achterwege.

Gat na Ferugson

Na David Moyes en Louis van Gaal kon ook de bewierookte Portugees het niet bewerkstelligen om het gat na Sir Alex Ferguson in te vullen. In de competitie bedraagt de achterstand op koploper en aartsrivaal Liverpool momenteel negentien punten. Wil de ploeg zich dit seizoen nog via de competitie kwalificeren voor de Champions League, dan moeten er al elf punten goed gemaakt worden.

De voorbije twee seizoenen verliepen wel iets beter. In zijn eerste jaar werd de Europa League veroverd ten koste van Ajax en vorig jaar was een tweede plaats in de competitie het eindresultaat.

Zidane?

Het is nog onduidelijk wie Mourinho mag opvolgen. In de wandelgang worden onder andere Zinedine Zidane, Antonio Conte en Mauricio Pochettino genoemd. Oud-speler Michael Carrick lijkt voorlopig de honneurs waar te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.