Metro en ANP
Metro en ANP Sport 17 dec 2018 / 11:21 uur

Champions League: Ajax speelt tegen Real Madrid

Het hoge woord is eruit: Ajax speelt in de Champions League tegen Real Madrid. Dat is bekend gemaakt tijdens de loting, die om twaalf uur in Nyon begon.

Real Madrid

Ajax treft dus wéér Real Madrid. De Amsterdammers stonden niet zo lang geleden al drie keer op een rij tegenover de Madrilenen in de groepsfase. Alle zes de duels werden destijds ruim verloren. Voor de laatste overwinning van Ajax op Real moet je terug naar 1995/96, toen werd er met 0-2 gewonnen in Bernabeu.

Real Madrid is op dit moment titelhouder van de Champions League, dat het toernooi inmiddels drie keer op een rij heeft gewonnen. Dat de finale in eigen stad – in het stadion van rivaal Atlético Madrid – wordt gehouden, zal ze alleen maar meer motiveren. Wel presteren ze dit seizoen beduidend moeizamer dan de voorbije jaren door het vertrek van onder andere Cristiano Ronaldo en trainer Zinedine Zidane. Het valt echter te verwachten dat ze in de winter nog wel wat versterkingen halen.

Thuis

Ajax verzekerde zich afgelopen maand al voor de Champions League, ze hebben maar liefst 12 punten behaald in zes groepsduels. De mogelijke opponenten waren Borussia Dortmund, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, FC Porto, Manchester City, Real Madrid of Juventus. Dat werd uiteindelijk Real Madrid.

Ajax speelt sowieso de eerste wedstrijd thuis, daarna reist de club af naar Madrid. Giorgio Marchetti feliciteerde Ajax en Olympique Lyon tijdens de uitreiking in het bijzonder, omdat die clubs na enkele jaren weer terug zijn bij de laatste zestien.

Supporters

UEFA heeft bekend gemaakt dat het onderzoek naar Ajax wordt uitgesteld. Er was een onderzoek gestart over de ongeregeldheden voor, tijdens en na de wedstrijd tegen AEK. Ajax meldt dat de uitspraak pas na februari wordt verwacht. Dat betekent dat er gewoon publiek aanwezig is bij de achtste finale.

In totaal hoorden 16 clubs vandaag tegen wie ze gaan spelen in de Champions League. Schalke 04 zal tegen Manchester City spelen. Atlético Madrid neemt het op tegen Juventus. Manchester United gaat tegen Paris Saint-Germain. Tottenham Hotspur gaat de strijd aan met Borussia Dortmond. Olympique Lyon speelt tegen FC Barcelona. AS Roma strijdt tegen FC Porto. Liverpool vs Bayern München.

PSV is de laatste Nederlandse club die de achtste finales van de Champions League haalde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Champions League: Ajax speelt tegen Real Madrid
Sluiten