Metro en ANP
Metro en ANP Sport 4 okt 2018 / 13:30 uur

Cristiano Ronaldo niet in Portugese selectie

Cristiano Ronaldo zit niet in de selectie voor de interlands met Polen (11 oktober) en Schotland (14 oktober). Op de website van de Portugese bond wordt geen toelichting gegeven. Die keuze is vermoedelijk gemaakt omdat Ronaldo verdacht wordt van de verkrachting van Kathryn Mayorga.

De Portugese bond wil de 33-jarige sporter mogelijk in de luwte houden. De politie in Las Vegas maakte maandag bekend dat het onderzoek naar de mogelijke verkrachting in 2009, waarbij Ronaldo betrokken zou zijn geweest, is heropend.

Wederzijde instemming

Zelf ontkent Ronaldo in alle toonaarden. „Ik ontken krachtig de beschuldigingen die tegen mij zijn ingebracht. Hoezeer ik mijn naam wil zuiveren, ik weiger om het mediacircus te voeden, dat door mensen is ontstaan die zichzelf ten koste van mij willen promoten", schreef Ronaldo woensdag op Twitter. Volgens de vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden.

Tijdens de vorige interlandperiode ontbrak Ronaldo ook in de selectie. Toen liet Santos weten dat Ronaldo net een transfer had gemaakt naar Juventus en zich daarom op zijn club moest concentreren. Portugal won de eerste wedstrijd in de Nations League met 1-0 van Italië. Het duel met Polen is een duel in de Nations League, de wedstrijd tegen Schotland is een oefeninterland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo niet in Portugese selectie
Sluiten