Metro en ANP
Metro en ANP Sport 12 sep 2018 / 15:59 uur

Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht

Dick Advocaat keert als trainer van FC Utrecht terug in de eredivisie. Ze hebben een mondeling akkoord bereikt en Advocaat zal in ieder geval tot het einde van dit seizoen het team gaan trainen, zo meldt de clubleiding. Zijn assistent wordt Zeljko Petrovic.

Advocaat (70) zal maandag met zijn werkzaamheden bij FC Utrecht beginnen. Hij is de opvolger van coach Jean-Paul de Jong, die vorige week moest vertrekken. De Jong werd in de winterstop van het vorige seizoen benaderd nadat trainer Erik ten Hag naar Ajax vertrok. FC Utrecht werd onder zijn leiding vijfde in de eredivisie. Afgelopen seizoen degradeerde Advocaat nog met Sparta naar de eerste divisie.

Tot het aantreden van Advocaat nemen Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys, die vanaf maandag dezelfde rol als Petrovic vervullen, de honneurs nog waar. Advocaat zit aankomende zondag bij de wedstrijd tegen FC Emmen dus nog niet op de bank.

Stabiele subtopper

FC Utrecht staat na vier duels in de eredivisie op de elfde plaats met vijf punten. Onder leiding van de doorgewinterde Advocaat, die later deze maand zijn 71e verjaardag viert, hoopt FC Utrecht dit seizoen alsnog uit te groeien tot een stabiele subtopper. Als speler kwam hij tussen 1983 en 1984 uit voor de club uit de Domstad.

Advocaat kondigde tijdens een lange en succesvolle trainerscarrière meer dan eens aan dat hij met pensioen zou gaan. De gedreven Hagenaar keerde echter steeds weer terug in de voetballerij. De laatste jaren fungeerde hij zowel bij Oranje als Sparta als interim-coach. Opvallend genoeg leidden deze twee tijdelijke banen niet tot het gewenste resultaat. Met het Nederlandse elftal wist Advocaat zich niet te plaatsen voor het WK afgelopen zomer in Rusland en Sparta, ook al een club waar hij vroeger speelde, kon hij niet in de eredivisie houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht
Sluiten