Elselotte Smink
Elselotte Smink Sport 9 jul 2018 / 07:34 uur

Voetbalfans halen geld op voor gemolde ambulance

Engeland won zaterdag met 2-0 historisch tegen Zweden bij de kwartfinale van het WK. Een puike prestatie, die natuurlijk gevierd moest worden. Maar dat liep her en der flink uit de hand.

Op Borough Market in Londen bijvoorbeeld. Daar werd met de bekende wolkenkrabber The Shard op de achtergrond uitzinnig gedanst – op een ambulance. Die bleef achter met schade, maar voetballiefhebbers hebben nu een inzamelingsactie gestart om te wagen te kunnen vervangen.

Deuken en kapot raam

De ambulance kreeg een dansende vrouw te zien die nog enthousiast haar beha flashte voor de menigte, Gareth Southgate en Jackie Chan-lookalikes en een handjevol andere springende en feestende fans. Alhoewel de politie snel ter plaatse was om de ambulancedansers tegen te houden, kreeg de auto flink wat deuken en een ingeslagen raam, waardoor deze niet meer ingezet kan worden.

Domper

Dat zorgde voor een flinke domper op de feestvreugde, twitterde het account van de Londense ambulance.

De gemeenschap helpen

De Millwall Supporters’ Club heeft zich nu voorgenomen om de vandaalactie goed te maken. Met een actie willen de voetbalfans 5000 pond ophalen om het voertuig te kunnen repareren, om ‘de lokale gemeenschap te helpen’. Een nobel streven!

En het gaat al heel lekker, want op maandagochtend is er al meer dan 4000 pond opgehaald – omgerekend zo’n 4527 euro. Mocht de verzekering de schade aan het voertuig toch dekken, dan wordt het geld gedoneerd aan de ambulancedienst.

Koppen moeten rollen

Alhoewel de inzamelingsactie door veel Engelsen bejubeld wordt, lijkt de verbazing en woede over het feit dat de ambulance verwoest werd, groter. Sommigen pleiten er dan ook voor dat de vandalisten op de een of andere manier nog gestraft moeten worden voor de schade. De politie gaat de zaak bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voetbalfans halen geld op voor gemolde ambulance
Sluiten