D. van Aken
D. van Aken Sport 9 jul 2018

Kiki Bertens naar kwartfinales Wimbledon

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. De 26-jarige Nederlandse versloeg Karolina Pliskova, de voormalige nummer 1 van de wereld.

Mentaal sterk

De als twintigste geplaatste Bertens won van de Tsjechische nummer zeven van de plaatsingslijst met 6-3 7-6 (1). In beide sets gaf de Nederlandse een vroege break voorsprong uit handen, maar mentaal bleek Bertens een stuk sterker dan Pliskova.

Kiki Bertens na haar overwinning op Pliskova

Ze liet op Court 2 ook zien veel beter uit de voeten te kunnen op gras dan de lange Tsjechische, die slecht bewoog en het vooral moest hebben van haar harde service. Bertens wist Pliskova met fraaie passeerslagen in de eerste set nog twee keer te breken. De tweede set draaide uit op een tiebreak, waarin Bertens oppermachtig was.

Krajicek

Bertens is de eerste Nederlandse die zo ver komt op het gras in Londen sinds Michaëlla Krajicek in 2007. Krajicek moest toen in de kwartfinale buigen voor de latere finaliste Marion Bartoli uit Frankrijk.

Bertens gaat het op Wimbledon nu opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Duitse Julia Görges en Donna Vekic uit Kroatië.

Top tien naar huis

De pupil van coach Raemon Sluiter versloeg in de derde ronde nog vijfvoudig Wimbledon-kampioene Venus Williams, die als negende was geplaatst. Door ook Pliskova te kloppen, zorgde Bertens ervoor dat voor het eerst alle speelsters uit de top tien van de plaatsingslijst al voor de kwartfinales uit het grandslamtoernooi zijn verdwenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens naar kwartfinales Wimbledon
Sluiten