Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 7 jul 2018 / 13:38 uur

Dumoulin pakt direct veel tijd op vallende Froome

De Tour de France leek zaterdag een van zijn typische wandeletappes te beleven, maar de slotfase gooide alles op een hoop. Onder anderen Chris Froome ging onderuit en verloor al bijna een minuut op Fernando Gaviria, die de eerste rit won en het geel mag aantrekken.

Quintana, Porte en Yates

Ook Nairo Quintana, Richie Porte en Adam Yates moesten direct tijd inleveren. De Nederlandse klassementsmannen Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk (net als zijn ploeggenoot Primoz Roglic) zaten aan de goede kant van de streep.

Zij pakken daardoor direct al een kleine minuut (51 seconden) op Froome, Porte en Yates. De lekgereden Quintana zat nog verder achterop, hij verliest 1 minuut en 15 seconden. Ook een paar andere outsiders verloren door een valpartij veel tijd.

Bekijk hieronder de valpartij van Froome

Rappe Gaviria

Gaviria was na een chaotische finale de snelste. In de straten van Fontenay-le-Comte nam de supertroef van Quick-Step Floors de maat van wereldkampioen Peter Sagan. De Nederlandse troef Dylan Groenewegen zat te ver van achteren en moest genoegen nemen met een zesde plek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dumoulin pakt direct veel tijd op vallende Froome
Sluiten