Metro
Metro Sport 30 jul 2018 / 11:14 uur

Dumoulin fietst 2 ton aan prijzengeld bij elkaar

De Nederlandse wielrenner verdiende met zijn tweede plek in de Tour de France ruim twee ton aan prijzengeld. Tom Dumoulin fietste de afgelopen drie weken 229.160 euro bij elkaar.

Parijs

Van alle veertien Nederlandse renners die meededen aan de Tour de France, sprokkelde Dumoulin het meeste prijzengeld bij elkaar. Steven Kruiswijk verdiende 57.370 euro, Dylan Groenewegen 24.280 euro en Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam slechts 1.000 euro, dat meldt nu.nl.

De organisatie van de Tour de France keert prijzengeld uit voor de plek in het klassement, maar ook voor tussensprints, bergpunten en de meest strijdlustige wielrenner van de dag. Elke wielrenner die de eindstreep in Parijs haalde kreeg sowieso 1.000 euro. Een etappezege leverde 11.000 euro op.

Delen

Het is in het wielrennen gebruikelijk dat het prijzengeld wordt gedeeld met ploeggenoten en technici van de ploeg. De Nederlandse Wout Poels heeft het daarom financieel gezien het beste gedaan. Poels fietste voor Team Sky zelf maar 1.600 bij elkaar, maar zijn ploeggenoten Geraint Thomas (549.010 euro) en Chris Froome (112.480 euro) haalden iets meer binnen. Zij eindigen op de eerste en derde plek in het eindklassement.

Ook is het vaak zo dat goed verdienende kopmannen van een ploeg, zoals Dumoulin en Thomas, niet meedelen in het prijzengeld. Dit omdat zij door hun prestaties vaak een mooi (sponsor)contract kunnen tekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dumoulin fietst 2 ton aan prijzengeld bij elkaar
Sluiten