Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 9 jul 2018 / 13:59 uur

Björn Kuipers nog altijd in race voor WK-finale

Björn Kuipers mag nog altijd hopen dat hij zondag de finale van het WK in Rusland mag fluiten. Hij is een van de twaalf scheidsrechters die mag blijven voor de laatste rondes van het toernooi. Alle overgebleven arbiters maken kans om een van de laatste wedstrijden van het WK te fluiten.

De scheidsrechter voor de eerste halve finale tussen is al bekend: de Uruguayaan Andrés Cunha fluit de halve eindstrijd tussen België en Frankrijk, die dinsdag gespeeld wordt. De arbiter voor de tweede halve finale tussen Kroatië en Engeland, die woensdag plaatsvindt, is nog niet bekend.

Er zijn nog vier WK-wedstrijden te gaan: na de halve finales spelen de twee verliezers op zaterdag om de bronzen medaille. De finale om de wereldtitel wordt zondag gespeeld.

Laatste eindtoernooi

Kuipers fluit in Rusland zijn laatste eindtoernooi. Eerder floot de Oldenzaler ook al de tijdens de EK’s van 2012 en 2016 en het WK van 2014. Dit jaar had hij in Rusland de leiding over de groepsduels Uruguay-Egypte en Brazilië-Costa Rica, de achtste finale tussen Spanje en Rusland en de kwartfinale tussen Engeland en Zweden.

Naast Kuipers mag ook Danny Makkelie in Moskou blijven. Hij is een van de assistent-scheidsrechters die de leidsman op het veld bijstaat als videoscheidsrechter. Bij elke wedstrijd die Kuipers floot, was Makkelie de videoscheidsrechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Björn Kuipers nog altijd in race voor WK-finale
Sluiten