Redactie Metro
Redactie Metro Sport 2 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Basketballer LeBron James naar de LA Lakers

Lebron James gaat 154 miljoen dollar in vier jaar verdienen. De basketballer verhuist daarvoor van de Cleveland Cavaliers naar Los Angeles Lakers.

Titel

De afgelopen vier seizoenen haalde ‘King James’ met de Cavaliers de finale van de NBA. Hij leidde ‘zijn’ ploeg, waarvoor hij tussen 2003 en 2010 ook al speelde, in 2016 voor het eerst naar de titel in de NBA. Vorige maand moesten de Amerikaan en zijn ploeggenoten voor de derde keer in vier jaar in de finale buigen voor Golden State Warriors.

Lebron is de meest succesvolle basketballer van het laatste decennium in de NBA. De afgelopen acht jaar bereikte hij steeds met zijn ploeg de finale.

Miami Heat

Nadat de Amerikaan jarenlang met Cleveland Cavaliers tevergeefs had geprobeerd om kampioen te worden, besloot hij in 2010 als ‘free agent’ over te stappen naar Miami Heat.

Lebron maakte zijn beslissing destijds bekend tijdens een live tv-uitzending, genaamd The Decision. Fans van de ‘Cavs’ waren woest en maakten hem uit voor verrader en geldwolf. Na vier succesvolle jaren in Miami, met kampioenschappen in 2012 en 2013, keerde de superster terug bij Cleveland. Lebron slaagde erin ook ‘zijn’ club kampioen te maken.

Magic Johnson

De topbasketballer had een lucratieve optie in zijn contract om nog een jaar te blijven bij Cleveland, maar hij besloot daar geen gebruik van te maken. Lebron gaat bij LA Lakers een nieuwe uitdaging aan.

De zestienvoudig NBA-kampioen is de laatste jaren in verval geraakt en heeft zich sinds 2013 niet meer weten te plaatsen voor de play-offs. Voorzitter ‘Magic’ Johnson, zelf ook een illustere basketballer, wist Lebron met een topaanbieding naar Los Angeles te lokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.