Redactie Metro
Redactie Metro Sport 28 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Ricciardo blijft zo goed als zeker bij Red Bull

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo blijft bij Red Bull. Althans het contract is nog niet ondertekend, maar de teamgenoot van Max Verstappen heeft laten weten dat het bijna rond is.

Helmut Marko

,Het is nog niet gedaan, maar binnenkort zal het wel rondkomen”, zegt de Australiër tegen Autosport. Volgens Red Bull-topman Helmut Marko gaat het om het uitwerken van details.

Ricciardo heeft de boot lang afgehouden. Zijn contract bij Red Bull loopt na dit seizoen af, maar hij wilde niet al vroeg in het seizoen onderhandelen met de renstal. Zeges in China en Monaco sterkten de gedachte dat een overstap naar de absolute topteams Mercedes of Ferrari mogelijk was.

Geen keuze

Volgens Marko heeft Ricciardo ingezien dat er niet veel alternatieven zijn. Mercedes en Ferrari hebben met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel al een kopman en Ricciardo is niet in beeld een van die twee op te volgen, aldus Marko.

McLaren is wel een optie, maar dat team heeft al jaren niets gewonnen. Ook Renault is mogelijk. ,,Maar Renault kan niet het salaris bieden dat Daniel in zijn hoofd heeft.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.