Johan van Boven
Johan van Boven Sport 20 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Fans ruimen rotzooi op voordat ze stadion verlaten

Wie wel eens in een voetbalstadion is geweest, weet wat voor rotzooi het kan zijn op de tribunes. Plastic bekertjes, kartonnen treetjes, lege patatzakken; alles wordt tussen de stoeltjes gegooid door de fans.

Ook tijdens het WK in Rusland wordt de afvalberg gedurende de wedstrijden alleen maar groter. Sommige fans hebben daar een simpele oplossing voor: opruimen. Zo verzamelden de supporters van Japan dinsdag na het gewonnen duel met Colombia de puinhopen op de tribunes.

Kauwgompje

Japanners worden opgevoed met het schoonhouden van openbare ruimtes. In het land zelf is op straat zelden een stukje afval te vinden. Niemand gooit en papiertje of kauwgompje op de grond, alles beland in een prullenbak.

De aanhangers van Senegal volgden later op de dag het goede voorbeeld door al het plastic en karton te verzamelen en weg te gooien. Na de zege op Polen lieten ze het stadion spik en span achter.

Zo kan het dus ook.

https://www.youtube.com/watch?v=6GPloUe6wQE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fans ruimen rotzooi op voordat ze stadion verlaten
Sluiten