Johan van Boven
Johan van Boven Sport 28 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Explosie van leedvermaak na uitschakeling Duitsland

Wat is erger? Je überhaupt niet plaatsen voor het WK of er als titelverdediger in de groepsfase al uitvliegen? De meningen zijn daarover verdeeld, maar na de uitschakeling van Duitsland volgde er in Nederland een explosie van leedvermaak op social media.

Je kunt zeggen: Oranje was er niet eens bij in Rusland. Klopt als een bus, maar de Duitsers waren ook niet vies van een beetje leedvermaak toen de kwalificatiereeks volledig in de soep liep voor Nederland.

Dus verschenen nog voor het laatste fluitsignaal van Zuid-Korea – Duitsland (2-0) de eerste geshopte foto’s al op Twitter, Facebook en WhatsApp om de Duitsers belachelijk te maken. Op die manier kwamen de Nederlandse voetballiefhebbers eindelijk ook een beetje in de WK-stemming. Een selectie van de fraaiste kunstwerkjes:

Op 8 september 2004 ging de film Der Untergang in première. Het verhaal gaat over de laatste tien dagen van Adolf Hitler, gezien vanuit het perspectief van zijn secretaresse Traudl Junge. Na de uitschakeling van Duitsland was het een koud kunstje om op de filmposter Hitler te vervangen door bondscoach Joachim Löw. De ondergang was tenslotte compleet.

Met slechts drie punten, vergaard tegen Zweden, uit drie wedstrijden eindigde Duitsland in groep F op de laatste plaats. Dus als de caissière aan Löw vraagt of hij punten spaart, is het antwoord duidelijk.

Een dag voor de uitschakeling van de Duitsers zagen we Diego Maradona zijn middelvingers opsteken toen Argentinië in de slotfase Nigeria versloeg en zo de achtste finale bereikte. Een aparte manier om een zege te vieren. Löw heeft een heel andere reden om zijn middelvingers te tonen.

Löw moest toch weten dat er talloze camera’s op hem gerichten stonden? Toch greep hij tijdens het vorige WK regelmatig naar zijn kruis, bilspleet of oksel om vervolgens aan zijn vingers te ruiken. Tijdens dit WK peuterde hij slechts af en toe in zijn neus. Nu heeft hij alle tijd om thuis uitgebreid weer in zijn broek te graaien.

Wat staat daar nou? Ah, het is Koreaans voor Schade Deutschland alles ist vorbei.

Was het nou Zuid- of Noord-Korea waar Duitsland van verloor? Kim Jong-un kon de uitslag in ieder geval wel waarderen.

De Schreeuw van Edvard Munch is een van de bekendste schilderijen ter wereld. Het drukt het geestelijke leed en de emotionele kwelling uit die de schilder tijdens bepaalde perioden in zijn leven heeft gevoeld. Tijdens de nederlaag tegen Zuid-Korea nam Löw niet voor niets dezelfde houding aan.

In een commercial voor Snickers dook ex-keeper Oliver Kahn op met een shirt van Oranje aan. ‘Je bent in de war als je honger hebt’, luidde de slogan. Photoshoppers hebben van in de war maar treurig gemaakt en Kahn vervangen door aanvaller Thomas Müller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Explosie van leedvermaak na uitschakeling Duitsland
Sluiten