Redactie Metro
Redactie Metro Sport 14 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

De meeste Nederlanders juichen voor België dit WK

Het WK voetbal begint donderdag en zoals (bijna) iedereen inmiddels wel weet, doet Nederland niet mee. Voor wie we dan wel juichen? Vooral voor de Rode Duivels.

Middels een enquête waar ruim 18 duizend mensen aan mee deden, kwam de NOS erachter dat onze zuiderburen van de meeste Nederlanders steun krijgen. Dertig procent van de ondervraagden is voor België dit WK. Daarop volgt Duitsland, waarvoor 18 procent van de Nederlanders juicht en derde in de rij is Marokko (4 procent).

Zuid-Nederlandse clubs

De Nederlanders die deze editie voor België zijn, zijn voornamelijk ook de supporters van Zuid-Nederlandse clubs. Van de achterban van Willem II, NAC, PSV en MVV is tussen de 70 en 80 procent voor België. De meerderheid van de FC Twente-supporters is dan weer voor Duitsland.

Overigens niet iedereen heeft een favoriet voor dit WK: 16,5 procent van de mensen gaf aan dat ze geen specifiek land aanmoedigen.

België zit in Groep G en speelt zijn eerste wedstrijd aankomende maandag tegen Panama, Duitsland (Groep F) moet zondag voor het eerst aan de bak tegen Mexico en Marokko neemt het vrijdag op tegen Iran.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De meeste Nederlanders juichen voor België dit WK
Sluiten