Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 8 mei 2018 / 14:39 uur

Video: BMX’er Van Gorkum revalideert op driewieler

Jelle van Gorkum viel in januari hard tijdens een training in Papendal en werd daarna een tijdlang in een kunstmatige coma gehouden. Inmiddels zit de BMX’er weer op de fiets. Althans, hij revalideert op een speciale driewieler.

„Ik had me willen inschrijven voor de driewielerklasse van de wereldbekerwedstrijden”, zo grapt Van Gorkum zelf bij het filmpje dat hij op Instagram heeft gepost.

Geweldig gevoel

Toch is hij vooral heel blij met deze nieuwe stap in zijn revalidatie. „Dit was een geweldig gevoel, dit was absoluut een gevoel van vrijheid en bovenal een stap in de juiste richting."

View this post on Instagram

Was about to sign up for the @ucibmxsx tricycle class last weekend😉.. this was a awesome feeling, this was absolutely a feeling of freedom and above all another step in the right direction #slowelybutprogressing #outsideisfree #oneextrawheel

A post shared by Jelle van Gorkom (@jellevangorkom) on

Behalve dat hij in coma lag had hij verschillende botbreuken en schade aan zijn lever. Bovendien werd er gevreesd voor onherstelbare hersenschade. Toch zat hij in april alweer op een rollerbank. De verwachting is dat hij de rest van het jaar nog bezig is met revalideren.

View this post on Instagram

Its has been a while since my crash, all the positive support and messages made sure i am where i am! I am in good spirit and Its going to be a long road to recover that is for sure but i will bounce back like everybody is used to from me.. for sure this is going to be one hell of a rehab but i am determind big time to be healthy again! First short term goal is to fully function normal again and then slowley the rest will follow they say

A post shared by Jelle van Gorkom (@jellevangorkom) on

Olympisch zilver

Van Gorkum won op de voorbije Olympische Spelen zilver voor Nederland achter de ongenaakbare Amerikaan Connor Fields.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: BMX’er Van Gorkum revalideert op driewieler
Sluiten