Redactie Metro Sport 13 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Roda JC degradeert uit eredivisie

Roda JC is zondagavond gedegradeerd uit de eredivisie. De club uit Kerkrade verloor thuis met 2-1 van Almere City. Donderdag eindigde het duel tussen de twee clubs in Almere met 0-0, wat betekent dat Roda JC volgend seizoen in de Jupiler League speelt.

Het is de tweede keer voor de Limburgers dat ze degraderen. In 2014 eindigde Roda als laatste en degradeerde rechtstreeks.

Vreemde fout

Na een vreemde fout van Roda-doelman Hidde Jurjus maakte Silvester van der Water het na een half uur 1-0 voor Almere City. Dani Schahin kopte Roda in het begin van de tweede helft nog op gelijke hoogte, maar de thuisploeg kon de bevrijdende tweede treffer niet meer maken. Vlak voor de tijd zorgde Faris Hammouti voor de overwinning van Almere City.

Roda had het afgelopen donderdag in Almere vooral in de eerste helft heel lastig. In de tweede helft verzuimden de Limburgers een doelpunt te maken, waardoor ze in Kerkrade moesten vrezen voor een uitdoelpunt van Almere. Dat doelpunt kwam er na een half uur, nadat Simon Gustafson en Schahin enkele kansen hadden gemist voor Roda. Hidde Jurjus bokste een hoge bal na een vrije trap van Almere recht in de voeten van Damon Mirani, die de bal op de paal pegelde. In de rebound was het schot van Van der Water wel zuiver.

Even op gelijke hoogte

Door de treffer van Almere moest de ploeg van Robert Molenaar ineens twee keer scoren, maar het waren de bezoekers die in de counter gevaarlijk werden. Op slag van rust kreeg Roda nog een grote kans uit een vrije trap van Auassar.

Vroeg in de tweede helft bracht Schahin Roda met een kopbal op gelijke hoogte. Na goede kansen voor Maecky Ngombo was Hammouti aan de andere kant wel trefzeker.

Almere City speelt tegen in de finale van de play-offs tegen De Graafschap om promotie.