Damla Kaygusuz
Damla Kaygusuz Sport 2 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Fans en een medaille na slechts 500 meter rennen

Je komt ze overal tegen: mensen die buiten aan het hardlopen zijn. Sommigen doen het als uitlaatklep, anderen doen het als warming-up en je hebt ook mensen die trainen voor een wedstrijd. Het is altijd een feest wanneer je over de finish komt: mensen die juichen, je krijgt een medaille of iets anders om je te herinneren aan de dag dat jij over de finishlijn ging.

In het Amerikaanse Boerne, Texas, is het op 5 mei ook mogelijk voor mensen om het feestje mee te maken zonder dat ze daarvoor te veel hoeven te zweten: er komt een eerste jaarlijkse run van slechts een halve kilometer. Je hoeft dus maar 500 meter te rennen en dan krijg jij je eigen feestje over de finishlijn. Of je betaalt 25 dollar en rent niet, maar geniet wel van de bier- en donutstands.

Het evenement zal net zo feestelijk zijn als wanneer je de uitputtende 5 of 10 kilometer hebt gerend. Mensen krijgen T-shirts, medailles en finishlijn-foto’s. En ook hier is de race een fundraiser voor het goede doel. Er wordt geld opgehaald voor Blessings in a Backpack, een non-profitorganisatie die in noodsituaties schoolkinderen in het weekend voedt.

Het evenement is zo populair dat nieuwe deelnemers moeten wachten tot volgend jaar. De organisatie is nu al bezig om het evenement in 2019 nog grootser aan te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.